Foam roller rug

Normaal € 29,99
Vanaf 2 € 29,79
Vanaf 5 € 29,49

Jouw prijs 29,99

Nu 0% korting!

Vandaag besteld, zaterdag in huis

Gratis verzending vanaf €49
Vandaag besteld, zaterdag in huis
Gratis achteraf betalen (Klarna)
Productnr: 04-050102

Deze foam roller rug is speciaal ontworpen om ook foam roller oefeningen rug mee te doen. De gebogen holle vorm in het midden van deze ergonomische foam roller zorgt ervoor dat de wervelkolom zo veel mogelijk vrij blijft liggen en dus minder of nauwelijks wordt belast tijdens het oefenen. Ook kun je met deze foamroller makkelijker en comfortabeler zijwaartse bewegingen maken.

Lees meer Shape
5+

Meer dan 5 beschikbaar dus morgen in huis

25jaar

Meer dan 25 jaar ervaring en professionele kwaliteit

Vandaag besteld, zaterdag in huis

Gratis verzending vanaf €49
Gratis achteraf betalen (Klarna)

PostnlIdealMastercardKlarnaBankcontactWebshopkeurmerk

Als je beweegt of sport heb je kans om stijve spieren te krijgen of dat er knopen (triggerpoints) in je spieren komen. Dit zorgt voor minder bewegelijkheid en spierpijn. Door te rollen met de foam roller masseer je als het ware de afvalstoffen uit de knoop in je spier. Ook bij rugklachten en rugpijn kan een foamroller een goede oplossing zijn. Bij het doen van foam roller rug oefeningen ervaart niet iedereen dit als even prettig. De unieke vorm en het zachte materiaal van deze foam roller rug helpen je om wel dit soort oefeningen te kunnen doen en de belasting voor je wervelkolom tot een minimum te beperken.

Voordelen foam roller rug

  • Speciaal ontworpen om ook foam roller rug oefeningen te doen
  • Unieke holle en ronde vorm waardoor minder belasting van de wervelkolom
  • Perfecte foamroller om makkelijk zijwaartste bewegingen te maken

Het masseren met een foam roller zorgt ervoor dat je spieren losser en flexibeler worden. Deze ergonomische foam roller van Mambo Max heeft een gebogen design. Hierdoor is het mogelijk om effectief en veel meer foam roller oefeningen te doen! Naast het naar voren en achteren rollen is het ook mogelijk om oefeningen te doen waarbij er sprake is van zijwaarste bewegingen. Hierdoor bereik je meer spieren dan met een rechte cilinder-vormige foam roller. Daarnaast train je met deze foamroller intensiever en meerdere spieren en spiergroepen tegelijk. Uniek aan het design van dit oefenmateriaal is de uitsparing in het midden. Dit maakt het mogelijk om de druk te verminderen bij de wervelkolom terwijl je bijvoorbeeld foam roller rug oefeningen doet.

Foam roller rug

De foam roller rug heeft een unieke ronde vorm waardoor je makkelijker oefeningen voor de rug kunt doen terwijl dit minder belastend voor de wervelkolom is. De buitenkant van deze foam roller is voorzien van zacht en comfortabel EVA-foam waardoor je comfortabel kunt oefenen. De noppen op de foamroller zorgen voor een intensievere massage en het extra stimuleren van spieren zoals de rugspieren. De combinatie van het zachte materiaal en de noppen-structuur maken deze foam roller rug perfect voor massages waarbij de triggerpoints worden behandeld. Triggerpoints zijn vaak de oorzaak van verschillende klachten zoals rugklachten en rugpijn. De foam roller rug heeft een lengte van 33 cm, een diameter van 15 cm en een gewicht van 1,3 kg.

Foam roller oefeningen rug

Foam roller oefeningen voor de rug zijn uiteraard mogelijk als je een geschikte foam roller gebruikt. Overleg altijd eerst met een behandelend arts of fysiotherapeut of foam roller oefeningen rug ook voor jou geschikt zijn. En zoja, welke oefeningen je het beste kunt doen, hoe vaak en met wat voor een soort foamroller. Luister daarnaast altijd naar de signalen die je lichaam afgeeft. Als iets pijn doet of niet goed voelt, stop dan direct. Er zijn uiteenlopende meningen over foam roller oefeningen voor de rug. Als je denkt aan typische foam roller oefeningen, zoals het rollen en masseren van de kuiten of billen, dan beweeg je niet alleen heen en weer over de spieren maar ga je tijdens het bewegen ook iets op en neer. Met je wervelkolom, ruggengraat wil je dat liever niet doen en is het dus belangrijk dat je een voldoende zachte foam roller kiest en de oefeningen bewust en voorzichtig uitvoert. Je kunt de foam roller oefeningen in eerste instantie ook onder begeleiding van je fysiotherapeut doen zodat je weet hoe je ze goed kunt uitvoeren. De foam roller rug van Mambo Max is gemaakt van wat zachter materiaal en beschikt bovendien over een uitsparing in het midden waardoor de wervelkolom wordt ontzien.

Foam roller oefening bovenrug

Ga op je rug op de grond liggen met gebogen knieën en je voeten plat op de grond. Gebruik bij voorkeur een oefenmat op de grond. Leg de foam roller in je bovenrug over de breedte onder je schouderbladen. Plaats je handen achter je hoofd en til je billen op van de grond. Hierdoor verplaats je jouw gewicht naar de foam roller en zul je al wat druk op je onderrug gaan voelen. Als je het fijner vindt kun je ook je armen kruisen en je handen op je schouders leggen in plaats van ze achter je hoofd te plaatsen. Rol langzaam en terwijl je contact houdt met de foamroller van voor naar achter tussen je schouderbladen en het midden van je rug. Houd hierbij je spieren gespannen en strak. Gebruik dit langzame rollen om jouw pijnpunten op te sporen. Als je een triggerpoint hebt gevonden, houd hier dan 20 à 30 seconden druk op en rol vervolgens weer langzaam verder. Het is erg belangrijk om niet naar je benen te kijken terwijl je rolt. Wanneer je jouw hoofd kantelt zet je namelijk onnodig veel spanning op je ruggengraat. Zorg er dus voor dat je hoofd, nek en rug tijdens de oefening op één lijn zitten.

Foam roller oefening brede rugspieren

Ga op je rechter zij liggen, waarbij je jouw rechterarm uitstrekt zodat je arm parallel met de vloer is. Gebruik bij voorkeur een oefenmat op de grond. Plaats de foam roller direct onder je oksel. De foamroller en je lichaam moeten in een hoek van 90 graden staan. Dit betekent dat de foam roller bij je borst en schouderbladen uitsteekt. Buig je linkerarm en plaats je linkerhand op de vloer. Op deze manier kun je jezelf goed ondersteunen en makkelijk zelf de intensiteit van deze massage bepalen. Om te beginnen rol je langzaam op en neer over de foam roller en spoor je jouw triggerpoints op. Je maakt de rollende beweging tussen je oksel en net iets boven je middel. Als je een triggerpoint gevonden hebt is het goed om 20 à 30 seconden druk op deze plek te houden en vervolgens weer langzaam verder te rollen. Als je klaar bent wissel je van kant en herhaal je deze oefening. Probeer tijdens de foamroller oefening de duim van je uitgestrekte arm richting het plafond te houden. Op deze manier heb je je arm in een positie waarbij je de brede rugspier al een beetje oprekt.

Foam roller oefening schouders

Ga op je zij liggen met de foam roller onder de schouder. Gebruik bij voorkeur een oefenmat op de grond. Strek je benen en houdt je armen voor je lichaam. Til je heup van de grond zodat er druk op de foam roller ontstaat bij de schouder. Rol langzaam heen en weer om de triggerpoints op te zoeken. Wanneer je er eentje hebt gevonden, houdt je 20-30 seconden druk op die plek voordat je verder gaat met rollen. Wissel daarna van kant en herhaal deze oefening.

Reviews

Pluspunten

  • Speciaal ontworpen om ook foam roller rug oefeningen te doen
  • Unieke holle en ronde vorm waardoor minder belasting van de wervelkolom
  • Perfecte foamroller om makkelijk zijwaartste bewegingen te maken

Related products

Foam roller Zwart Mambo Max
Foam roller Zwart Mambo Max

24,99

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Foam roller 3 in 1
Foam roller 3 in 1

39,99

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Foam roller zacht 45 cm Blauw
Foam roller zacht 45 cm Blauw

34,99

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Massage roller
Massage roller

14,99

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Specificaties

Kleur: Zwart
Lengte : 33 cm
Diameter: 15 cm
Soort training: Balans & stabiliteit, Coördinatie, Flexibiliteit, Revalidatie