Urine containers 10 stuks

Normaal € 2,29
Vanaf 2 € 2,09
Vanaf 5 € 1,89

Jouw prijs 2,29

Nu 0% korting!

Voor 16 uur besteld, donderdag in huis

Gratis verzending vanaf €49
Voor 16 uur besteld, donderdag in huis
Gratis achteraf betalen (Klarna)
Productnr: 50202-GR10st

Deze urinecontainers zijn ideaal voor iedereen die urine wil opvangen. Met een urine container kun je gemakkelijk en veilig urine opvangen voor medische doeleinden en inleveren bij de huisarts. Goed sluitende urinecontainer met schroefdeksel en een inhoud van 100 ml. De transparante en niet-steriele urine containers worden gebruikt voor het verzamelen van urinemonsters.

Lees meer Shape
5+

Meer dan 5 beschikbaar dus morgen in huis

25jaar

Meer dan 25 jaar ervaring en professionele kwaliteit

Voor 16 uur besteld, donderdag in huis

Gratis verzending vanaf €49
Gratis achteraf betalen (Klarna)

PostnlIdealMastercardKlarnaBankcontactWebshopkeurmerk

Wil je goede urine containers kopen? Zoek dan niet verder en koop urinecontainers bij MediPreventie! Natuurlijk kun je ook een urinecontainer bij de apotheek of drogist kopen. Moet je vaker urine bij de huisarts of een andere zorg professional inleveren? Overweeg dan om meerdere urine containers tegelijk te bestellen, zo heb je altijd een urine container bij de hand. Het is handig om urinecontainers in huis te hebben zodat je niet naar de apotheek hoeft om nog eens urine containers te kopen. Bovendien kun je bij ons extra voordelig en dus met korting een groter aantal urinecontainers kopen.

Voordelen urine containers 10 stuks

 • Ideale urine containers voor iedereen die urine wil opvangen
 • Gemakkelijk en veilig urine opvangen voor medische doeleinden en inleveren bij de huisarts
 • Goed sluitende urinecontainers met schroefdeksel en een inhoud van 100 ml

Deze niet-steriele urine containers zijn vergelijkbaar met een standaard urinecontainer apotheek. De transparante urinecontainers zijn potjes die worden gebruikt voor het verzamelen van urinemonsters zodat je het potje met urine bij de huisarts of een andere zorgverlener kunt inleveren. Urinecontainer gemaakt van doorzichtig polypropyleen plastic en per potje compleet geleverd inclusief schroefdeksel. De urine container heeft een capaciteit van 100 milliliter. Op de urinecontainer is een duidelijke maatverdeling in stappen van 25 ml weergegeven. Dit betekent dat je de hoeveelheid urine goed kunt zien en de inhoud kunt aflezen in 25 ml, 50 ml, 75 ml en 100 ml. Naast de maatverdeling staat er aan de andere kant van de urine container een rechthoekig mat vlak. Hierop kun je een stickertje (niet meegeleverd) plakken of met een stift jouw gegevens op het urine potje schrijven. Doe dit altijd op basis van de uitleg en instructies van de doktersassistent, huisarts of een andere zorgverlener. Deze urine containers zijn ontworpen om urine op een veilige en gemakkelijke manier te verzamelen voor medische doeleinden en zodat je het urinemonster kunt inleveren bij de huisarts of een andere zorg professional. Als je niet uit bed kan of mag komen om gebruik te maken van het toilet, dan kun je ook kijken naar een urinaal en andere praktische toilethulpmiddelen.

Moet je regelmatig een urinecontainer inleveren bij de huisarts? Dan is het hartstikke handig om altijd meerdere urinecontainers in huis te hebben. Vroeger kreeg je meestal een gratis urine potje van de huisarts mee naar huis. Ondertussen is dit bij de meeste huisartsen in Nederland en België niet meer het geval of moet je hiervoor betalen. Bovendien is het niet zo praktisch als je telkens opnieuw een urine container bij de huisarts moet ophalen. Je kunt natuurlijk ook een urinecontainer bij de apotheek zoals de Benu apotheek kopen. Of naar de Action of Etos gaan. Vaak is het duurder om daar urine containers te kopen. Dit komt doordat de niet-steriele urinecontainers daar in kleine aantallen verkocht worden en dus duurder zijn. Maak het jezelf gemakkelijk en bestel snel online en extra voordelig meerdere urine containers bij MediPreventie zodat je de urine monster containers de volgende werkdag al in huis hebt.

Als je een urine monster wilt nemen dan heb je een goede urine container nodig. Met deze urine containers kun je de urine eenvoudig opvangen. Uiteraard is de urinecontainer met een degelijke schroefdeksel in verband met het voorkomen van morsen en het verspreiden van nare luchtjes. Dit is wel zo handig als je de urine container rechtop wilt meenemen om het urinemonster in te leveren bij de huisart of een andere behandelaar. Deze urinecontainers zijn gemaakt van polypropyleen kunststof. Bovendien is op elk potje een duidelijk afleesbare inhoudstabel op de buitenkant zichtbaar. De inhoud wordt uitgedrukt in milliliters en de maximale inhoud van de urine container is 100 milliliter. Dit is handig zodat je de juiste hoeveelheid urine bij de huisarts kunt inleveren. De urine container is afsluitbaar met de bij elk potje meegeleverde deksel. Mocht je last hebben van urine verlies of incontinentie dan is een wasbare luier volwassenen een comfortabale oplossing.

Urine containers gebruiken

Hou je bij het goed gebruiken van een urine container altijd aan de uitleg en instructies van de doktersassistent, huisarts of andere zorgverlener. Hieronder volgen ter indicatie algemene instructies die voor het verzamelen van de meeste urinemonsters van toepassing zijn maar dus niet altijd. Deze urinecontainer is een niet-steriel potje. Voor bepaalde onderzoeken worden steriele urine containers of een urinepotje met een buisje voorgeschreven.

Algemene stappen en tips voor het goed gebruiken van een urine container, ter indicatie:

 • Gebruik een urinecontainer met een schroefdeksel.
 • Vang de urine altijd op in een nieuw en ongebruikte urine container. Hiermee voorkom je een foute uitslag door vuil. Gebruik dus ook geen gebruikt urinepotje dat je met schoonmaakmiddelen schoon maakt. Dat is niet schoon genoeg.
 • Plas eerst een beetje urine in het toilet. Hiermee voorkom je dat jouw urine vuil wordt door cellen en bacteriën van de huid of de geslachtsorganen (vagina of penis).
 • Plas daarna in de urinecontainer. Dit wordt ook wel de midstream urine genoemd. Als je ochtendurine moet opvangen, vertelt jouw arts je dit. Ochtendurine is de eerste urine na het slapen. Omdat je een aantal uren niet hebt geplast, is jouw ochtend urine geconcentreerder.
 • Breng het urinepotje met het urinemonster naar jouw (huis)arts. Neem indien van toepassing ook het aanvraagformulier mee. Het beste is om de urine binnen 2 uur na het plassen te brengen. Breng jouw urine in ieder geval binnen 24 uur en bewaar de urine in de koelkast totdat je het wegbrengt. Volg ook hierbij de instructies van jouw behandelaar.

Reviews

Pluspunten

 • Ideale urine containers voor iedereen die urine wil opvangen
 • Gemakkelijk en veilig urine opvangen voor medische doeleinden
 • Goed sluitende urinecontainers met schroefdeksel en een inhoud van 100 ml

Minpunten

 • Urine containers zijn hygiëne-artikelen en kunnen niet geretourneerd worden

Related products

urine containers
Urine containers 100 stuks

19,79

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

potje voor urine
Potje voor urine met klikdeksel 10 st

2,29

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

urine opvang potjes
Urine opvang potjes 25 stuks

5,49

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

urinebekers
Urinebekers 30 stuks

6,49

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Urine potjes 500 stuks
Urine potjes 500 stuks

74,89

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

potje voor urine huisarts
Potjes voor urine met klikdeksel 500 st

65,89

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Urinaal Man Transparant
Urinaal Man Transparant

5,89

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

urinaal vrouw
Urinaal Vrouw Melkwit

3,49

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

urineschuitje
Urineschuitje

20,89

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Urinaal met terugloopbeveiliging
Urinaal met terugloopbeveiliging

49,99

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Specificaties

Kleur: Groen, Transparant