Peak flow meter

Normaal € 19,99
Vanaf 5 € 19,79
Vanaf 10 € 19,49

Jouw prijs 19,99

Nu 0% korting!

Vandaag besteld, dinsdag in huis

Gratis verzending vanaf €49
Vandaag besteld, dinsdag in huis
Gratis achteraf betalen (Klarna)
Productnr: Peak flow meter

Deze peak flow meter van MicroPeak is betrouwbaar en eenvoudig te gebruiken. Met een piek flow meter kun je de longinhoud en peakflow capaciteit van de longen testen en meten. Professionele peakflow en longinhoudmeter voor betrouwbare metingen. Deze piekstroommeter wordt compleet geleverd inclusief steriliseerbaar mondstuk, duidelijke handleiding en een peak flow meter score kaart.

Lees meer Shape
5+

Meer dan 5 beschikbaar dus morgen in huis

25jaar

Meer dan 25 jaar ervaring en professionele kwaliteit

Vandaag besteld, dinsdag in huis

Gratis verzending vanaf €49
Gratis achteraf betalen (Klarna)

Postnl Ideal Mastercard Klarna Bankcontact Webshopkeurmerk

De Micropeak peakflowmeter is een betrouwbaar meetinstrument om de longinhoud en peakflow capaciteit te meten. Deze piek flow meter en longinhoudmeter beschikt over een duidelijke schaalverdeling en zoning strips met een groen, geel en rood gebied voor de peak flow waarden zodat je die goed kunt aflezen. Peak flow meter geschikt voor gebruik door zorgprofessionals in hun praktijk en door consumenten thuis.

Voordelen peak flow meter MicroPeak

  • Professionele peakflowmeter en longinhoudmeter
  • Betrouwbaar en eenvoudig te gebruiken
  • Meten van longinhoud en peakflow capaciteit

Piek flow meter

De piek flow meter is voorzien van een steriliseerbaar mondstuk, zeer duidelijke EU-schaalverdeling, zoning strips met een groen, geel en rood gebied voor de peak flow waarden, registratie kaart voor het vastleggen van de peak flow meter score en een duidelijke handleiding. De MicroPeak piek flow meter voldoet uiteraard aan de nieuwe Europese (EN13826) standaard in performance met Europese schaalverdeling en -normering. Elke MicroPeak piek flow meter is individueel getest en gecalibreerd. Met de zoning-strips van de piekstroommeter kun je het normaalgebied per persoon aanpassen. De piek flow meter is standaard uitgerust met een adapter voor de 30 mm disposable mondstukken die je ook bij ons kunt kopen. Deze mondstukken hebben een diameter van 30 mm, waardoor ze perfect passen op de MicroPeak piek flow meter.

Specificaties peakflowmeter MicroPeak

De piekstroommeter heeft een bereik van 60 - 900 liters per minuut, voldoet aan de EN13826-norm en heeft een schaal toename in stappen van 10 liter per minuut. De betrouwbaarheid van de metingen is +/- 5% of 10 liter. Reproduceerbaarheid: +/- 2%. Calibratie: 100 % individueel dus per piekstroommeter. Standaardisatie conform ERS statement 1997 / ATS.

Peakflowmeter

De MicroPeak peakflowmeter is een zeer degelijk meetinstrument met een professionele kwaliteit, een groot meetbereik en is geschikt voor het betrouwbaar meten van de longinhoud, longcapaciteit en peakflow capaciteit. De peakflowmeter kan niet uit elkaar worden gehaald waardoor het mechanisme binnenin wordt beschermd. Om overdraagbare ziekten te voorkomen is de peakflowmeter voorzien van een inwendig klepsysteem. Gebruik van de peakflowmeter door meerdere personen wordt afgeraden in verband met het risico op kruisbesmetting. De Micropeak peakflowmeter voldoet aan de nieuwste ISO-norm (ISO23747) en helpt in de diagnose van astma, bronchitis en emphyseem. Bij de vermoedelijke diagnose van astma kan de peakflowmeter als onderdeel van een longfunctie onderzoek mee naar huis worden genomen om de longinhoud op verschillende tijdstippen van de dag te testen. Aan de hand van de metingen van de Micropeak Peakflowmeter kan vervolgens worden bepaald of er sprake is van astma. Gebruik deze peakflowmeter voor de diagnose en monitoring van respiratoire condities zoals astma, chronische bronchitus en emphysema. Met deze peakflowmeter kun je de kwaliteit van jouw longen op de voet volgen. Blaas op verschillende tijdstippen van de dag zo krachtig mogelijk in de peakflowmeter en noteer vervolgens de gemeten waarde. Bij astma is de maximale 'blaassterkte' (peakflow) namelijk op sommige momenten van de dag verlaagd waardoor het dus beter is om op verschillende tijdstippen te meten.

Peak flow meter score

Door het periodiek meten van de peak flow meter score en monitoring door de zorgprofessional kan er een behandelplan voor astma worden opgesteld. Gebruik de peak flow meter altijd conform de instructies van de arts of andere zorgprofessional waar je onder behandeling bent. De peak flow meter geeft cliënten betere en vroegtijdige informatie over luchtweg problemen, nog voor het hoesten of de benauwdheid begint. Artsen adviseren om dagelijks een piekstroom meting in de ochtend en een meting in de avond te verrichten. Het beste is om de longinhoud en/of peakflow metingen uit te voeren voordat je last hebt van kortademigheid. Voer een peak flow meting altijd uit voordat de medicijnen worden ingenomen. Een peakflow meter meet de longcapaciteit en geeft informatie over het ademhalingsstelsel. Artsen zijn voornamelijk geïnteresseerd in de hoogst gemeten peak flow waarde. Herhaal de metingen totdat je het gevoel hebt het beste resultaat te hebben behaald voor de meetsessie. Als je meerdere metingen gaat doen, zorg er dan voor dat je voldoende tot rust bent gekomen voor een volgende meting.

Peak flow meting uitvoeren

Je kunt peak flow metingen het beste als volgt uitvoeren. Metingen kunnen zowel staand als zittend uitgevoerd worden. Om peakflow metingen goed met elkaar te kunnen vergelijken, is het belangrijk om de metingen altijd in dezelfde positie uit te voeren. Houdt de peakflowmeter met beide handen vast en sluit de lippen strak om het mondstuk heen. Inhaleer diep en houd de adem even vast voor een kort moment. Adem zo krachtig en snel mogelijk uit door het mondstuk. Lees en noteer vervolgens de gemeten peak flow meter score.

Bekijk ons gevarieerde assortiment ook voor nog meer geschikte producten op het gebied van praktijkinrichting.

Reviews

Pluspunten

  • Professionele peakflowmeter en longinhoudmeter
  • Meten van longinhoud en peakflow capaciteit
  • Betrouwbaar en eenvoudig te gebruiken

Related products

Disposable mondstukken 30 mm

0,39

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Threshold IMT

29,99

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Threshold PEP

29,99

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Saturatiemeter Pulse Oximeter

24,99

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Specificaties

Type meetapparatuur: Spirometer