Cross tape Large AcuTop 40 stuks

Normaal € 9,99
Vanaf 2 € 9,79
Vanaf 5 € 9,49

Jouw prijs 9,99

Nu 0% korting!

Voor 16 uur besteld, donderdag in huis

Gratis verzending vanaf €49
Voor 16 uur besteld, donderdag in huis
Gratis achteraf betalen (Klarna)
Productnr: Gitter Tape Type C

Cross tape wordt ingezet op energiegeladen punten zoals triggerpoints en acupunctuurpunten en voor het beïnvloeden van de energiebanen in het lichaam (meridianen). Vaak wordt al kort na het aanbrengen van crosstape een verbetering van de beweeglijkheid en een duidelijke vermindering van pijn ervaren. Cross tapes en acupunctuur pleisters kun je goed combineren met kinesiotape en sporttape.

Lees meer Shape
5+

Meer dan 5 beschikbaar dus morgen in huis

25jaar

Meer dan 25 jaar ervaring en professionele kwaliteit

Voor 16 uur besteld, donderdag in huis

Gratis verzending vanaf €49
Gratis achteraf betalen (Klarna)

PostnlIdealMastercardKlarnaBankcontactWebshopkeurmerk

Crosstape wordt veel gebruikt als onderdeel van medical taping met kinesio tape. Daarnaast wordt cross tape ook als acupunctuur pleister als aanvulling op een acupunctuurbehandeling gebruikt. Gitter tape is indien goed toegepast geschikt voor gebruik door professionals en consumenten. Deze gittertape Large in de kleur Beige bestaat per verpakking uit 20 velletjes x 2 cross tapes is in totaal 40 stuks.

Voordelen cross tape Large AcuTop

  • Cross tape voor energiegeladen punten en optimale afvoer van energie
  • Goede combinatie met kinesiotape en sporttape
  • Crosstape wordt ook gebruikt als acupunctuur pleister

Je kunt cross tapes en acupunctuur pleisters aanbrengen op vrijwel alle lichaamsdelen. Het materiaal van AcuTop gitter tape is van hoogwaardige kwaliteit en belemmert je niet tijdens het werk, sport of vrije tijd. Met deze watervaste cross tape kun je zonder problemen zwemmen en douchen. Je hoeft hiervoor de patch in principe niet opnieuw aan te brengen. De latexvrije acupunctuur pleisters zijn zonder toevoeging van medicijnen en kunnen meerdere dagen blijven zitten.

Hoe werkt cross tape?

Ons lichaam is elektrostatisch geladen en staat door onze huid in verbinding met de buitenwereld. De huid is een complex orgaan, met duizenden receptoren. Hierdoor signaleren wij wat er buiten ons lichaam gebeurd: kou, warmte, druk, maar ook wat er innerlijk, in het lichaam zelf gebeurd: stress, nervositeit, angst. Onze huid reageert hier zichtbaar op door roodheid, kippenvel, zweten etc. De huid is in staat om, door middel van de receptoren, diep in het lichaam een reactie te veroorzaken. Cross tapes zijn ook elektrostatisch geladen. De rastervormige tapes of acupunctuur pleisters bevinden zich op releasepapier met een bepaalde coating. Zodra de cross tape van het releasepapier wordt afgehaald is het elektrostatisch geladen. Bij ziekte of andere kwaaltjes is de positieve en negatieve lading van ons lichaam niet in balans. Zodra de cross tape op de juiste plek wordt aangebracht zal het zijn werk gaan doen en brengt het, via de huid en receptoren, het lichaam weer in balans, waardoor klachten en pijn verminderen.

Aanbrengen van cross tape

Zoek de plek op je lichaam waar de pijn zich bevindt en breng op deze plek een cross tape aan. Voor de beste werking, en om de cross tape eenvoudig aan te brengen, adviseren wij om een plastic pincet of een houten prikker te gebruiken, zodat de acupunctuur pleister in principe niet niet met de vingers in contact komt. Scan met de crosstape aan de pincet of houten prikker het aangedane gebied. Je merkt dat de crosstape buigt naar het huidgebied dat positief geladen is. Breng op deze plek, bij voorkeur diagonaal, de cross tape aan. Acupunctuur pleisters en cross tapes mag je niet gebruiken op wondjes.

Cross tapes zijn niet-elastische, fijn vezelige rastervormige acupunctuur pleisters. Crosstape van AcuTop tape is verkrijgbaar in drie verschillende afmetingen namelijk Small, Medium en Large. Daarnaast is deze gitter tape ook verkrijgbaar als mixed colour bestaande uit verschillende kleuren en afmetingen. AcuTop acupunctuur pleisters en cross tapes bestaan uit de volgende materialen: 80% polyester, 15% polyurethaan en 5% acryllijm.

Toepassing formaten cross tapes

Het kleinste formaat crosstape is Small (type A) en wordt bijvoorbeeld gebruikt in het gezicht bij volwassenen of bij kinderen. Cross tape Medium (type B) is geschikt voor gebruik op het gehele lichaam met uitzondering van gezicht en gewrichten. Het grootste formaat cross tape is Large (type C) en wordt gebruikt voor grotere gebieden zoals de rug en daarnaast de gewrichten.

Cross tapes van AcuTop

MaatTypeAfmetingenIn verpakking
SmallA2,7 x 2,1 cm180 stuks
MediumB3,6 x 2,8 cm120 stuks
LargeC5,2 x 4,4 cm40 stuks
MixA-B-C3 formaten115 stuks

Bij medical taping worden met bepaalde tape technieken stroken kinesiotape aangebracht. Aanvullend kunnen fijnvezelige rastervormige acupunctuur pleisters gebruikt worden. Deze cross tapes worden ingezet op energiegeladen punten, zoals pijnpunten, triggerpoints, acupunctuurpunten en voor het beïnvloeden van de energiebanen in het lichaam (meridianen). Deze punten worden door de behandelende therapeut of gebruiker zelf manueel opgezocht. Het doel van de behandeling is, net zoals bij alle energetische behandelingstechnieken (zoals acupunctuur en acupressuur), om de energie weer ongestoord te laten vloeien en daardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam te activeren. In de meeste gevallen wordt al kort na het aanbrengen van de crosstape een verbetering van de beweeglijkheid en een duidelijke vermindering van pijn ervaren.

Gitter tape van AcuTop tape is een huidvriendelijke en veelgebruikte cross tape. AcuTop cross tapes zijn gemaakt op basis van traditionele accupunctuur en Traditional Chinese Medicine (TCM) principes. De gitter tapes zijn goed te combineren met een kinesiologie tape behandeling.

Reviews

Pluspunten

  • Cross tape voor de behandeling van triggerpoints en pijnpunten
  • Voor een optimale energie afvoer
  • Crosstape wordt ook gebruikt als acupunctuur pleister

Minpunten

  • Cross tapes en acupunctuur pleisters niet gebruiken op wondjes

Related products

Cross tape Mix AcuTop 115 stuks
Cross tape Mix AcuTop 115 stuks

9,99

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Cross tape Medium AcuTop 120 stuks
Cross tape Medium AcuTop 120 stuks

9,99

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Cross tape Small AcuTop 180 stuks
Cross tape Small AcuTop 180 stuks

9,99

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Kinesiologie tape 4 stuks
Kinesiologie tape 4 stuks

22,90

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Specificaties

Rekbaarheid: Niet elastisch
Zelfklevend: Wel zelfklevend
Kleur: Beige
Lengte : 5,2 cm
Breedte: 4,4 cm
Soort tape: Cross tape