Blindenstok

Normaal € 24,89
Vanaf 2 € 24,49
Vanaf 4 € 23,99

Jouw prijs 24,89

Nu 0% korting!

Vandaag besteld, dinsdag in huis

Gratis verzending vanaf €49
Vandaag besteld, dinsdag in huis
Gratis achteraf betalen (Klarna)
Productnr: PR30141

Deze blindenstok is op straat en onderweg een hulpmiddel voor mensen met een visuele beperking. Met de blindegeleidestok kun je letterlijk de omgeving waarin je loopt aftasten. Daarom noemen we een blindestok ook wel een taststok. Voor andere mensen en in het verkeer is de blindengeleidestok een herkenningssymbool.

Lees meer Shape
5+

Meer dan 5 beschikbaar dus morgen in huis

25jaar

Meer dan 25 jaar ervaring en professionele kwaliteit

Vandaag besteld, dinsdag in huis

Gratis verzending vanaf €49
Gratis achteraf betalen (Klarna)

PostnlIdealMastercardKlarnaBankcontactWebshopkeurmerk

Blindegeleidestok

Deze aluminium blindegeleidestok is een hulpmiddel voor mensen die slechtziend of blind zijn. De witte stok met rode streep zorgt voor tast en herkenning op straat of onderweg. De lichtgewicht blindenstok is voorzien van een comfortabel rubberen handvat, polsbandje en een nylon tip. De blindegeleidestok is opvouwbaar in vier delen en heeft een totale lengte van 150 cm. De opvouwbare blindengeleidestok is erg eenvoudig op te bergen doordat je de taststok erg klein kan maken. De blindenstok heeft een vaste, standaard lengte van 150 cm en is dus niet in lengte verstelbaar. Het rubberen handvat ligt comfortabel in de hand en draagt bij aan het vergroten van het gebruikscomfort. Het polsbandje zit aan de blindegeleidestok vast. Dit is praktisch als je de handen even vrij wilt hebben, bijvoorbeeld bij het afrekenen aan een kassa. Je hoeft de blindestok dan niet neer te zetten. De blindengeleidestok kan namelijk gewoon aan de pols blijven hangen. Daardoor is de taststok altijd binnen handbereik en kan hij ook niet vergeten worden.

Voordelen blindenstok

  • De blindenstok is op straat en onderweg een hulpmiddel voor mensen met een visuele beperking
  • Met de blindegeleidestok, ook wel taststok genoemd, kun je letterlijk de omgeving waarin je loopt aftasten
  • Voor andere mensen en in het verkeer is de witte blindengeleidestok een herkenningssymbool

Taststok

De blindenstok, ook bekend als de witte stok of taststok, is een hulpmiddel om op straat obstakels te signaleren en de juiste route in te schatten. Je gebruikt de taststok als een soort voelspriet. Naast de gidslijnen op straat is de blindegeleidestok een handig hulmiddel om bijvoorbeeld stoepjes of de rand van een treinperron te signaleren. Je verplaatst je veiliger, zelfstandig en vaak een stuk zelfverzekerder met een taststok. Om zich te verplaatsen moet iemand met een visuele handicap over de nodige reactietijd beschikken om de herkenningstekenen en de hindernissen waar te nemen. Deze taststok is daarom langer en heeft de ideale lengte van 150 cm tot aan het borstbeen. Zo kan de gebruiker met behulp van de blindegeleidestok de nodige signalen tijdig voelen en horen door vóór zich te 'tikken'. Zo kun je eerder hindernissen ontdekken, zoals paaltjes, drempels, reclameborden en fietsen. De klank van het tikken met de blindengeleidestok zegt ook iets. In een smal straatje klinkt het getik van de blinden stok bijvoorbeeld heel anders dan op een brede weg. Met behulp van de taststok kun je ook een zogenaamde ‘geleidelijn’ voelen en gebruiken. Dat is een lijn die je gemakkelijk met een blindenstok kunt volgen: een muur, hekwerk, speciale ribbeltegels of de kant van een grasveld. Zo blijft de blinde of slechtziende persoon op de juiste weg en in de goede richting lopen. Voor extra ondersteuning kun je ook kijken naar een lichtgewicht wandelstok die net zoals deze witte stok opvouwbaar is.

Witte stok

Deze witte stok met rode streep zorgt voor herkenning naar de buitenwereld. Specifiek in het verkeer geeft de witte stok een duidelijk signaal af naar andere verkeersdeelnemers. In het verkeer hebben blinde en slechtziende weggebruikers altijd voorrang. Als je de witte blindegeleidestok stok in de lucht houdt is dat een teken voor anderen dat je wil gaan oversteken. Het is dus extra veilig om met de blindenstok herkenbaar te zijn in het verkeer. Het grote publiek associeert de witte stok meestal met volledige blindheid. De witte stok is eveneens een onmisbare en welkome hulp voor een grote groep van slechtziende personen. Kijk ook in ons uitgebreide assortiment voor andere loophulpmiddelen die de veiligheid tijdens het lopen vergroten en de kans op vallen verminderen.

Blindenstok gebruiken

Om met een witte blindenstok te wandelen, houd je de taststok naar voren in je rechterhand. Of in je linkerhand als je linkshandig bent. Wind het polsbandje niet rond je pols! Ontspan je schouder, elleboog en pols. Houd de blindegeleidestok rechts naast je lichaam en breng je linkervoet naar voren. Zwaai de stok dan naar links terwijl je je rechtervoet naar voren brengt. De stap en de zwaaibeweging moeten gelijktijdig gebeuren. Breng nu je linkervoet naar voren terwijl je de blindenstok naar rechts zwaait. En zo ga je verder. De zwaaibeweging doe je met de pols. Zwaai de stok niet te hoog en ook niet te breed: de breedte van je lichaam is voldoende.

Reviews

Pluspunten

  • De blindenstok is op straat en onderweg een hulpmiddel voor mensen met een visuele beperking
  • Met de blindegeleidestok, ook wel taststok kun je letterlijk de omgeving waarin je loopt aftasten
  • Voor andere mensen en in het verkeer is de witte blindengeleidestok een herkenningssymbool

Related products

Eyot Rood
Oogdruppelaar Eyot Rood

7,49

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Eyot Minim
Eyot Minim oogdruppelaar Blauw

7,49

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

druppelbril gebruiken
Druppelbril

11,99

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Sale
Stuitkussen traagschuim
Stuitkussen traagschuim

34,99

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Specificaties

Kleur: Wit, Zwart