Badplank XL

Normaal € 59,89
Vanaf 2 € 58,99
Vanaf 5 € 57,99

Jouw prijs 59,89

Nu 0% korting!

Voor 16 uur besteld, dinsdag in huis

Productnr: 11010

Met behulp van deze badplank met handgreep kun je makkelijker in- en uit bad stappen. De bad plank XL is in breedte uitschuifbaar van 42 tot 67 cm. Hierdoor past de badplank met behulp van de rubberen poten aan de onderkant in de meeste standaard baden. Ideaal hulpmiddel voor extra comfort en veiligheid. De bovenkant van de bad plank heeft een anti-slip zitvlak met waterafvoerende openingen.

Lees meer Shape
5+

Meer dan 5 beschikbaar dus morgen in huis

25jaar

Meer dan 25 jaar ervaring en professionele kwaliteit

Voor 16 uur besteld, dinsdag in huis

Gratis verzending vanaf €49

Postnl Ideal Mastercard Klarna Bankcontact Webshopkeurmerk

Badplank hulpmiddel

Met behulp van de badplank met handgreep kun je eenvoudig voor extra ondersteuning in en rondom het bad zorgen. Doordat de rand van het bad vaak te laag is, moet je te diep bukken om jezelf vast te kunnen houden om in en uit bad te stappen. Om makkelijker in bad te kunnen stappen kun je deze badplank als hulpmiddel gebruiken. Door eerst op de badplank te gaan zitten wordt het makkelijker om in en uit bad te stappen. Ook kun je op de badplank gaan zitten om jezelf af te douchen. Voor extra ondersteuning kun je de handgreep van de badkuip plank vastpakken. Je kunt de badplank eenvoudig en zonder gereedschap in het bad monteren. Dit doe je door de vier verschuifbare poten aan de onderkant in breedte verstellen. De rubberen poten klemmen zich tussen de bovenkant van de badkuip vast en zorgen voor bescherming van het bad. De badplank past in de meeste baden en is geschikt voor badkuipen met een binnenmaat bad van 42 tot 67 cm. Tip: meet de breedte van jouw badkuip eerst op. De afmetingen van de badplank XL zijn in een extra groot formaat met een lengte van 78 cm en een breedte van 35 cm. Zo kun je met behulp van de badplank met handgreep extra comfortabel zitten en goed steunen. Geschikt tot een maximale gewichtsbelasting van 150 kg.

Voordelen badplank XL

 • Makkelijker in en uit bad stappen met de badplank met handgreep
 • De uitschuifbare badplank is een ideaal hulpmiddel voor extra comfort en veiligheid
 • Professionele kwaliteit bad plank voorzien van anti-slip zitvlak met waterafvoer

Badkuip plank

Als je minder mobiel bent of naarmate je ouder wordt, dan is het regelmatig moeiliijker om goed te bukken en te draaien. Hierdoor is het voor veel mensen vaak wat lastiger om zelfstandig in bad te gaan. De rand van het bad is vaak te laag waardoor je te veel moet bukken om jezelf vast te kunnen houden bij het in en uit bad gaan. Om makkelijker in bad te kunnen stappen kun je gebruik maken van deze badkuip plank. Je kunt eerst op de bad plank gaan zitten, de handgreep van de badkuip plank vast pakken en dan rustig in of uit de badkuip stappen. De badplank voor ouderen is een ideaal hulpmiddel voor een zorgeloze ondersteuning en extra comfort tijdens het lekker in bad gaan. De badkuip plank is voorzien van een handige handgreep en geïntegreerd zeepbakje. Aan de onderkant is de bad plank voorzien van rubberen poten ter bescherming van het bad. Professionele kwaliteit badkuip plank met een gewicht van 2,5 kg. Je kunt de badplank in een handomdraai in bad plaatsen. En er weer uit halen om de bad plank schoon te maken en op te bergen. Daarnaast kun je de badkuip plank ook makkelijk meenemen op reis. Ben je op zoek naar nog meer ondersteuning rondom het bad of de douche? Kijk dan eens naar een professionele wandbeugel.

Badplank gebruiken

Om een badplank te gebruiken moet je in staat zijn om jouw benen zelfstandig over de badrand te tillen. De bad plank moet stevig en stabiel op de badrand rusten en met de rubberen poten goed tussen de bovenrand van de badkuip geklemd zijn. Let ook op het maximaal belastbaar gewicht van 150 kg van deze badplank. Als je een (vast) spatscherm op de rand van de badkuip hebt, dan is het gebruik van de bad plank in principe niet mogelijk. Je kunt overwegen om het spatscherm te vervangen door een douchegordijn dat je aan de kant kunt schuiven zodat je alsnog een badkuip plank kunt gebruiken. Om de badplank goed als hulpmiddel te gebruiken kun je de volgende stappen doornemen.

 • Leg de badplank dwars over het bad en met de rubberen poten aan de onderkant goed geklemd tussen de bovenkant van de badrand
 • Ga op de bad plank zitten, terwijl jouw voeten buiten het bad blijven staan
 • Pak met één of beide handen de badkuip plank vast
 • Maak jezelf klein door jouw knie richting de neus te bewegen en zet de ene na de andere voet in het bad
 • Als het mogelijk is kun je jezelf rustig in bad laten zakken
 • Lukt dit niet, dan kun je jezelf zittend op de badplank wassen of douchen
 • Tip: Gebruik een antislipmat, vóór of in het bad, om uitglijden te voorkomen

Kijk ook in ons uitgebreide assortiment voor andere handige en praktische badkamer hulpmiddelen.

Beoordelingen

Pluspunten

 • Makkelijker in en uit bad stappen met de badplank met handgreep
 • De uitschuifbare badplank is een ideaal hulpmiddel voor extra comfort en veiligheid
 • Professionele kwaliteit bad plank voorzien van anti-slip zitvlak met waterafvoer

Specificaties

Kleur: Wit