Flossband 1,0 mm Blauw 5 cm x 2 meter

Normaal € 9,99
Vanaf 2 € 9,79
Vanaf 5 € 9,49

Jouw prijs 9,99

Nu 0% korting!

Voor 16 uur besteld, dinsdag in huis

Gratis verzending vanaf €49
Voor 16 uur besteld, dinsdag in huis
Gratis achteraf betalen (Klarna)
Productnr: DLFB100B

Floss band 1,0 mm Blauw komt uit de sporttherapie en wordt toegepast tijdens fysiotherapie om een volledige bewegingsomvang terug te krijgen. De floss band is ook verkrijgbaar in een zwaardere versie. Bekijk ons assortiment ook voor kinesiotape.

Lees meer Shape
5+

Meer dan 5 beschikbaar dus morgen in huis

25jaar

Meer dan 25 jaar ervaring en professionele kwaliteit

Voor 16 uur besteld, dinsdag in huis

Gratis verzending vanaf €49
Gratis achteraf betalen (Klarna)

Postnl Ideal Mastercard Klarna Bankcontact Webshopkeurmerk

Floss banden bieden de mogelijkheid om complexe bewegingen onder compressie uit te voeren. De floss band wordt om het gewricht en weefsel gewikkeld en vastgezet. Wikkel de floss band royaal om het omringende gebied voor een goed resultaat.

Afhankelijk van de status van het weefsel bedraagt de behandelingsduur van de floss band en het daarop volgende (floss) bandvrije interval afwisselend circa 1 tot 3 minuten. De compressie door middel van floss band mobiliseert de structuur en beweegt deze passief, assistief en/of actief. De twee intervallen (met en zonder) worden afwisselend uitgevoerd. Toepassing van floss band is alleen door of na specifiek advies van professionals.

Flossband therapie wordt gebruikt door fysiotherapeuten, sporttrainers en (top)sporters tijdens de behandeling van sportblessures. Het doel van de floss band van Dittmann is om pijnklachten te reduceren en een grotere beweeglijkheid mogelijk te maken. Daarnaast helpt het om zwellingen en verklevingen te verminderen. De flossband is ook uitermate geschikt bij patiënten met postoperatieve en -traumatische zwellingen en bij patiënten met een totale knieprothese.

De flossband kan gebruikt worden voor verschillende toepassingen waarbij de spieren en gewrichten door de flossband onder druk worden gezet. De floss band wordt overlappend, van beneden naar boven, in een ruime zone rondom het te behandelen gewricht aangebracht. Na het aanbrengen van de flossband moet het lichaamsdeel of gewricht in een korte interval passief of actief bewogen worden.

Zodra de flossband weer verwijderd wordt dan lost het ontstane bloedplasma de blokkade op en wordt het weefsel doorgespoeld. Dit is de zogenaamde sponstechniek. Daarop volgt een kort interval waarbij het gewricht of lichaamsdeel zonder floss band bewogen wordt. De juiste toepassingsduur van beide intervallen is circa 1-3 minuten maar hangt af van de staat van het weefsel. Wij raden u aan dit altijd in overleg met uw fysiotherapeut of andere professional te doen.

Dit fitness elastiek van Dittmann wordt voornamelijk gebruikt op gewrichten zoals de knie, elleboog, pols, enkels en schouders. Tennissers gebruiken het om van een tenniselleboog te genezen.

De flossband is afkomstig uit de sporttherapie en wordt veel gebruikt bij sportverzorging. De flossband is gemaakt van 100% natuurlijk latex en is 2 meter lang en 5 cm breed. Het veerkrachtige fitness elastiek is verkrijgbaar in de weerstanden, diktes van 1,0 mm en 1,3 mm. Dit is om verschillende weefsellagen en fascia structuren te bereiken en om rekening te houden met de tolerantiegrenzen van de patiënt of sporter.

Reviews

Pluspunten

  • Vergroot de bewegingsomvang
  • Vermindert kans op blessures
  • Snel en effectief

Minpunten

  • Alleen toepassen door professionals

Related products

Kinesiologie tape Blauw

5,99

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Flossband 1,3 mm Zwart 5 cm x 2 meter

9,99

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Specificaties

Rekbaarheid: Elastisch
Zelfklevend: Niet zelfklevend
Kleur: Blauw
Lengte : 2 meter
Breedte: 5 cm
Aantal rollen: 1 rol
Soort tape: Floss band