• Bel met MediPreventiePersoonlijk en deskundig advies
  • Leverbelofte van MediPreventieVoor 16 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 99 euroGratis verzending vanaf €99,-
MediPreventie [email protected] +31 (0)74-2911110
4.7 17194
0 Winkelwagen
0
VariGrip

VariGrip

Trainen met een VariGrip vingertrainer zorgt ervoor dat je een sterkere grip in je handen en vingers krijgt. VariGrip vingertrainers zijn ook perfect voor revalidatie en fysiotherapie om je knijpkracht en handspieren te trainen. Met een vingertrainer train je niet alleen je vingers maar ook de hand, pols en onderarm. Ben je op zoek naar een andere handtrainer? Kijk dan ook eens naar de bekende Prohands gripmaster.

4 product(en)

Sorteer op:

4 product(en)

Sorteer op:

varigrip

Veelgestelde vragen

Wat is een VariGrip trainer?

Een VariGrip is een soort vingertrainer. Trainen met een VariGrip trainer zorgt ervoor dat je een betere grip in je handen en vingers krijgt. VariGrip vingertrainers zijn ook perfect voor revalidatie en fysiotherapie om je knijpkracht en handspieren te trainen. Met een VariGrip vingertrainer train niet alleen je handen maar ook de vingers, pols en onderarm. Aangezien we onze handen de hele dag door gebruiken, is regelmatig oefenen met VariGrip vingertrainers goed voor iedereen. Het is fijn om in het dagelijks leven sterke handen, vingers en handspieren te hebben. Regelmatig vingers en handen trainen met een VariGrip trainer zorgt bovendien voor een betere beweeglijkheid en minder kans op overbelasting en vervelende blessures. Bekijk ons uitgebreide assortiment voor een goede vingertrainer, handtrainer of schoudertrainer.

Wat zijn vingertrainers?

Vingertrainers zijn een speciaal soort handtrainers. De VariGrip trainer is een unieke vingertrainer. Met de VariGrip vingertrainers kun je elke vinger individueel trainen en bovendien is de weerstand per vinger instelbaar. Merk je bijvoorbeeld dat je pink of duim niet zo veel kracht heeft als je zou willen? Dan kun je met de VariGrip de focus leggen op het trainen van de pink of duim, waardoor die specifieke vinger de ontbrekende kracht toch kan opbouwen. Maar ook als je je hele hand wilt trainen, kan dat met VariGrip vingertrainers. De VariGrip mag dan een vingertrainer of handtrainer genoemd worden, maar doet veel meer dan alleen het trainen van je vingers en handen. Als je zelf je vingers beweegt, voel je vast dat er ook wat gebeurt in je pols en onderarm. Dit is omdat de spieren van deze spiergroepen allemaal met elkaar samenwerken om de handen en vingers te laten bewegen. Voor veel activiteiten is het prima om de hele hand te trainen, omdat je vaak ook je hele hand gebruikt. Maar soms kan het ook goed zijn om vingers individueel te trainen met een VariGrip vingertrainer. Bij activiteiten als klimmen, piano of gitaar spelen, kan de kracht van individuele vingers een belangrijke rol spelen. Ook bij blessures en stijfheid van vingers zal het regelmatig oefenen met een VariGrip trainer positieve resultaten opleveren.

Waarom VariGrip vingertrainers kopen bij MediPreventie?

Wij bieden een compleet assortiment van de beste VariGrip vingertrainers en leveren zeer snel. In ons uitgebreide assortiment vind je een degelijke vingertrainer, handtrainer of schoudertrainer met een professionele kwaliteit voor een goede prijs. Geschikt voor professionals en consumenten. Je kunt kiezen uit verschillende soorten vingertrainers zoals een handtrainer, de handmaster Plus, een Power-Web, handknijpers, theraputty, verschillende knijp gelballetjes en natuurlijk ook stress ballen. Kies uit goede merken handtrainers zoals VariGrip, Gripmaster, Digi-Flex, Flex-Ion, Moves en Power-Web. Kijk ook eens naar ander oefenmateriaal zoals fitness elastiek, een foam roller, balanstrainer of stoelfiets. Op werkdagen voor 16 uur besteld? Dan ontvang je jouw VariGrip vingertrainer morgen al in huis!

Handspieren en vingerspieren trainen

Je handspieren en vingerspieren trainen komt goed van pas bij verschillende sporten en is ook hartstikke handig in het dagelijkse leven. Het trainen van de handspieren draagt bij aan het behouden of verbeteren van de volgende soorten handkracht. De knijpkracht van de handen is de kracht tussen je duim en vingers. Hiervoor is de volgende soort handtrainer geschikt: een VariGrip vingertrainer, een Prohands gripmaster, de handmaster Plus, theraputty of een knijpballetje of stressbal. De perskracht van de handen is de grip tussen je vingers en je handpalm. De perskracht gebruik je bij het samenpersen van je hand, zoals bij het klimmen in een touw of het vastpakken van voorwerpen. Om dit te trainen kun je handknijpers of een VariGrip vingertrainer gebruiken. De hangkracht van de handen gebruik je bij het vasthouden, optillen of ergens aan hangen. Bij de hangkracht gebruik je naast de handspieren ook de spieren van de pols, onderarm en schouders. Deze spiergroepen kun je trainen met een polstrainer, onderarm trainer en schouder trainer. Aangezien je altijd een combinatie van de verschillende soorten handkracht gebruikt is het aan te raden om verschillende oefeningen te doen om je complete handkracht te trainen. Het is belangrijk om je te realiseren dat de spiergroepen allemaal met elkaar samenwerken om de handen te laten bewegen. Bovendien wil je bij het handen trainen alle spiergroepen goed en in onderlinge samenhang met elkaar ontwikkelen.

meld u aan
Op dehoogteblijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Facebook Twitter Google+