• Bel met MediPreventiePersoonlijk en deskundig advies
  • Leverbelofte van MediPreventieVoor 16 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 99 euroGratis verzending vanaf €99,-
MediPreventie [email protected] +31 (0)74-2911110
4.7 16288
0 Winkelwagen
0

Publicaties kinesiotape kinesiologietape cure tape

Hier treft u publicaties aan over de werking en effecten van kinesiotape, ook wel kinesiologie tape of cure tape genoemd. Medical taping of kinesio taping wordt in toenemende mate door fysiotherapeuten en andere therapeuten toegepast vanwege postieve effecten zoals pijnafname, weefselherstel, circulatietoename en de vergroting van functionele mogelijkheden van patiënten. Mocht u bepaalde artikelen, publicaties aan deze rubriek toegevoegd willen zien, stuur dan een email naar [email protected].

‘Wat is het effect van Kinesio taping technieken op patiënten met knieklachten’

Bachelor thesis op HBO kennisbank (2012). Samenvatting: Uit de 11 vergeleken onderzoeken (literatuurstudie) blijkt dat pijndemping een groot effect is van kinesiotape. Ook de vergroting van functionele mogelijkheden van de patiënten is een effect dat uit de onderzoeken naar voren komt. Over de invloed op spierkracht en verandering van de stand van het kniegewricht zijn de verschillende studies niet eenduidig. Voor het volledige artikel klik hier.

Sportfysiotherapie: de werking van kinesiotape

In dit artikel uit Sportgericht (2011) wordt ingegaan op de werking en effecten van kinesiotape. Samenvatting: Gebruik van kinesiotape bij patiënten lijkt dus in een aantal gevallen te helpen. Er komt steeds meer wetenschappelijk bewijs voor een mogelijk ondersteunend effect van kinesiotape op het weefselherstel. Effecten als circulatieverbetering, pijnafname en het kunnen beïnvloeden van de spiertonus zijn interessant voor de fysiotherapie praktijk. Voor het volledige artikel klik hier.

Kinesio tape kinesiologie tapeKinesio tape kinesiologie tapeKinesio tape kinesiologie tapeKinesio tape kinesiologie tapeKinesio tape kinesiologie tape

Voor meer informatie over kinesiotape in het assortiment van Medipreventiecentrum klik hier

meld u aan
Op dehoogteblijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Facebook Twitter Google+