• Bel met MediPreventiePersoonlijk en deskundig advies
 • Leverbelofte van MediPreventieVoor 16 uur besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf 99 euroGratis verzending vanaf €99,-
MediPreventie [email protected] +31 (0)74-2911110
4.7 12794
0 Winkelwagen
0
Type Fitness elastiek
 1. Fitness bandFitness band
 2. Fitness tubesFitness tubes
 3. Mini bandsMini bands
 4. PowerbandsPowerbands
Fitness band
Selectie verfijnen
Lengte
 1. 1,5 meter (12)
 2. 2,5 meter (6)
 3. 5,5 meter (8)
 4. 22,5 meter (5)
 5. 25 meter (7)
 6. 45,5 meter (6)
Weerstandsniveau
 1. Licht (12)
 2. Medium (12)
 3. Zwaar (12)
 4. Extra zwaar (11)
 5. Zeer zwaar (7)
Merk
 1. Body-Band (17)
 2. Dittmann (2)
 3. Mambo Max (1)
 4. Moves band (1)
 5. MSD-Band (27)

Fitness band

Wist je dat een fitness band enorm populair is onder (top)sporters en fitnessinstructeurs. Je kunt met deze elastische band een complete full-body work-out doen. De weerstandsbanden zijn gemakkelijk mee te nemen op vakantie of naar de sportschool. Een fitness band kun je op veel verschillende manieren gebruiken. Kijk ook tussen onze overige fitness elastiek voor een uitgebreid aanbod aan mini bands en powerbands.

1 - 16 van 48 producten

Sorteer op:

1 - 16 van 48 producten

Sorteer op:

fitness band

Total body work-out met fitness band

Veel mensen lopen met een grote bocht om het krachthonk heen of doen even snel een paar series buikspieroefeningen en houden het verder voor gezien. De redenen hiervoor variëren; sportscholen kunnen erg vol zijn, of intimiderend aanvoelen. Sommigen hebben een hekel aan binnen sporten. Trainingsmateriaal voor thuis is duur en neemt bovendien veel ruimte in beslag.

Een fitness band is een stuk goedkoper. Je kunt een complete fitness elastiek set kopen voor de prijs van één hand  haltertje. Fitness banden nemen nauwelijks ruimte in, waardoor je ze gemakkelijk thuis kunt opbergen, in een reistas stoppen of meenemen naar het park. En, belangrijker nog, ze zijn ongelooflijk veelzijdig. Deze weerstandsbanden zijn gemaakt van flexibele latex, met een kleurcode op basis van de dikte. Een fitness band is verkrijgbaar in verschillende vormen en maten.

De kleine fitness banden, ook wel mini bands genoemd, zijn meestal geschikt voor rond de ledematen. Ze worden gebruikt voor oefeningen waarbij je alleen je lichaamsgewicht inzet te verzwaren of complexer te maken. De grotere fitness banden, ook wel powerbands genoemd, kun je gebruiken ter vervanging van gewichten. Als je wilt trainen met weerstandsbanden, dan is het logisch als beginners een lichtere band pakken die minder weerstand biedt en dat gevorderde sporters zichzelf kunnen uitdagen met de dikkere, zwaardere banden.

Wist je dat ook voor klimmers vooral de oefeningen met fitness elastiek set of losse fitness band interessant is, waarbij de spieren rondom de schouder worden getraind. Een goede schouderpositie tijdens het klimmen kan ervoor zorgen dat je minder snel schouderklachten of blessures krijgt. Daarnaast zijn getrainde schouder- en bovenrug spieren handig. Natuurlijk zijn fitness banden ook erg ideaal om je lichaam te trainen voor andere sporten.

meld u aan
Op dehoogteblijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Facebook Twitter Google+